Chatelj bátran, de ne reklámozz! :D

2011. február 2., szerda

The Beauty and the Bear - 34. fejezet

34. fejezet

SZIASZTOK! ELSŐKÖRBEN FIGYELMEZTETLEK TITEKET, HOGY EZ NEM EGY VIDÁM FEJI, MÁSODSZOR PEDIG EZ AZ ALTERNATÍV KÖVETKEZMÉNY NEM FÉR BELE EGY FEJEZETBE, ÚGYHOGY TÖBB RÉSZBEN FOG MEGÉRKEZNI HOZZÁTOK, MERT EZT A LEHETŐSÉGET NEM LEHET ELSIETNI, MERT ELÉG ÖSSZETETT LESZ A HELYZET. NA, EZ MOST JÓL MEGASZONTAM, DE REMÉLEM, HOGY AZÉRT ÉRTITEK A LÉNYEGET :D PUSZI, DRUSILLA

(Rosalie szemszöge)

Amint elaludtam, máris Nathan szokásos kiindulópontján találtam magam. A szobában, ahonnan tovább fogunk utazni egy újabb alternatív valóság felé. Aminek viszont nagyon örültem, hogy Nadine is itt volt. Ezek szerint velünk jön ő is, ami csakis jót jelent az én számomra. Nadine jobban kezeli az érzelmi kitöréseket, mint Nathan, úgyhogy mindenképpen megnyugtató lesz barátnőm jelenléte.
-         Felkészültél az utazásra? – kérdezte Nathan.
-         Nem tudom, nem sok jóval kecsegtettél eddig, de inkább essünk túl a dolgon – haraptam az ajkamba.
Igazság szerint valahogy inkább nem akartam tudni, hogy mi történik odahaza, mert akkor szinte biztos, hogy nem leszek képes elvakultság nélkül dönteni az életem felől.
-         Ezt megértem, akkor menjünk – nyújtotta a kezét Nathan, én pedig elfogadtam. Majd megfogtam Nadine kezét is.

Egy pillanat volt az egész, és egy repülőn találtam magam. Valószínűleg Edward és Bella jött hazafelé a nászútjáról. Bella arcán rémület és kétségbeesés tükröződött, míg Edward csak bámult maga elé keserű, önmarcangoló arckifejezéssel.
-         Ne félj, kicsim, gyorsan meg fogunk oldani mindent – fordult Bella felé Edward.
-         Megoldani? – húzta fel Bella a szemöldökét.
-         Igen, csak bízz bennem. Nem lesz semmi baj – mondta határozottan. – Carlisle már vár bennünket. Próbálj meg aludni egy kicsit, addig is, amíg odaérünk.
-         Persze, nem lesz semmi baj – biccentett Bella is, a kezét pedig a hasára helyezte.
 Majd lehunyta a szemeit, de engem nem tudott átverni úgy, mint Edwardot. Látszott rajta, hogy sántikál valamiben, csak azt nem tudtam, hogy miben.
-         Drágám, ébredj, leszálltunk – simogatta meg Edward felesége arcát.
Bella pedig egy szempillantás alatt kinyitotta a szemeit. Tudtam én, hogy nem alszik. Azt viszont még mindig nem tudom, hogy mit tervez, de biztosan sántikál valamiben, és ez csakis jó jelenthet Nessie szempontjából. Edward felkapta a kézipoggyászokat, majd átölelte kedvese derekát, és elindultak a bőröndökért. Amikor a futószalagokhoz értek Bella azonnal Edward felé fordult.
-         Muszáj kimennem a mosdóba – harapott az ajkába.
-         Rosszul vagy? – kérdezte bátyám azonnal aggódva.
-         Nem, csak nagyon kell pisilnem – mondta Bella kicsit bosszúsan.
-         Ne haragudj, kedvesem. Csak aggódom miattad – nyomott lágy csókot a homlokára. – Menj csak, én addig megvárom a bőröndjeinket – mondta gyengéden.
-         Sietek vissza – biccentett Bella, majd elsietett a mosdó irányába. Amint beért az ajtón már húzta is elő a mobilját, és tárcsázott. – Jacob? Segíts rajtam. Edward és a családja az akaratom ellenére akar abortuszt végezni rajtam.
-         Hogy mit? – kiabált bele a telefonba Jake. – Te teherbe estél attól a vérszopótól? Tudtam, hogy meg kéne ölnöm még mielőtt elvesz téged. A fenébe is Bella, nem tudod, hogy mit hordasz a szíved alatt.
-         Nem gonosz, érzem, hogy szeret engem, és én is őt – vágta rá Bella dühösen.
-         Bella, az a valami nem ember, talán kivételesen igaza van Edwardnak és a családjának, és csirájában kell elfojtani azt a valamit – válaszolta Jacob.
 Oh, Istenem, ennyi idiótát egy rakáson. Senkit nem érdekel, hogy Bella mit akar? Ez az ő teste, az ő döntése.
-         Oké, akkor máshogy kérdezem. Rájuk akarod bízni az életem, és a gyermekem életét anélkül, hogy megbizonyosodnál róla, hogy igazam van-e? Lehet, hogy egy ártatlan csecsemőt készülnek meggyilkolni. Elviselné a lelkiismereted, hogy nem segítettél nekem? A legjobb barátodnak. Mindig azt mondtad, hogy ott leszel, ha szükségem lesz rád. Most szükségem van rád – győzködte könnyes szemekkel.
-         Jól van, meggyőztél. Mi a terved? – kérdezte Jacob.
-         Mire mi odaérünk a Cullen házhoz, addigra te is oda tudsz érni? Most fogunk indulni a reptérről – kezdett bele.
-         Igen, ezzel nem lesz gond – válaszolta Jake.
-         Remek, akkor gyere oda, és vigyél el La Pushba. Ott biztonságban leszek a kisbabámmal együtt – sóhajtott fel Bella.
-         Bells, én nem hiszem, hogy ott biztonságos lesz a számodra. Sam nem valószínű, hogy jó szemmel nézné, amint egy vámpírivadékot hordasz ki – vetette ellen Jake. A hülye kutya. Legalább most nem kéne vitatkoznia Bellával.
-         Csak egy-két napra van szükségem, amíg kitalálom, hogy hogyan tovább. Addig titokban is tarthatnánk a dolgot – váltott Bella megint könyörgőre.
-         Rendben, ott leszek, ne izgulj – adta meg magát Jacob. Na, legalább valaki hajlandó segíteni Bellának.
-         Köszönöm, Jake. Akkor hamarosan. Szia – mondta megkönnyebbülten.
Majd letette a telefont, és kisietett a mosdóból, ahol már Edward állt halálra vált arckifejezéssel.
-         Mi történt? Legalább negyed órát voltál bent – kérdezte kissé idegesen.
-         Csak megszédültem egy kicsit, és le kellett ülnöm – vágta rá Bella.
-         Értem, akkor inkább menjünk. A többiek már kint várnak ránk – karolta át Edward felesége derekát.
-         Rendben – indult el Bella engedelmesen.
Amikor kiértek négy aggódó szempár szegeződött rájuk azonnal. Esme az ajkába harapva nézte Bella pocakját. Carlisle szigorú orvosi tekintettel mérte végig Edward feleségét. Jasper látszólag az éppen dúló érzelmekkel küszködött, míg Alice félelemmel vegyes bűntudattal nézte legjobb barátnőjét. Valószínűleg Alice azon tanakodott magában, hogy Bella mellé kellene-e állnia vagy Edward mellé. Már akkor is keményen küzdött magával, amikor Emmett és én is a családhoz tartoztunk. Nem tudta, hogy melyik a helyes. Ha Bella mellé áll Edwarddal szemben, és talán elveszíti a barátnőjét, vagy hogyha Edward mellé áll, és megmenti Bella életét, ugyanakkor lehet, hogy elveszíti a számára legbecsesebb barátságot. Nem lehetett könnyű a helyzete.
-         Sziasztok – ölelte magához Edwardot és Bellát Esme. – Hogy vagy, kedvesem? – simított végig fogadott lánya arcán.
-         Nincs semmi baj, csak egy picit émelygek – válaszolta Bella halványan mosolyogva. – Gondolom, ez az első trimeszterrel jár – fűzte hozzá vállrándítva.
-         Azért megvizsgálnálak, ha megengeded – ajánlotta Carlisle kimérten.
-         Csak vizsgálat? – húzta össze Bella a szemeit.
-         Először csak egy vizsgálat, utána pedig megbeszéljük a továbbiakat – mondta mélyen a szemeibe nézve.
Viszont a bal szeme megrándult. Ezt csak olyankor teszi, amikor nem őszinte. Létezésem során talán, ha kétszer láttam ezt a reakciót, és ez nem jelent semmi jót. Meg akarják győzni Bellát róla, hogy csak egy vizsgálat, de igazából átverik őt, és elveszik a babáját.
-         Belegyezel, kicsim? Szeretném, ha Carlisle megvizsgálna téged alaposan – kérlelte Edward is.
-         Rendben, legyen – bólintott rá végül Bella.
A fenébe. Az a legnagyobb baj, hogy vakon megbízik Edwardban, pedig tudhatná, hogy ebben a kérdésben megmakacsolta magát. Remélem, hogy Jacob időben odaér majd, és megmenti a bevésődését, és Bellát.
-         Akkor igyekezzünk, hogy mielőbb meglegyenek az eredmények – szökkent Bella mellé Alice. Majd belekarolt barátnőjébe, aki engedelmesen követte őt.
Mind beszálltak az autókba, és már száguldottak is a Cullen ház felé. Amikor leparkoltak a ház előtt, Jake már a tornácon állt emberi formában. Bella azonnal elmosolyodott, amikor meglátta barátját, és megkönnyebbülten sóhajtott fel.
-         Bella? – nézett kérdőn Edward a kedvesére. – Miért hívtad ide őt? – bökött Jake felé dühösen.
-         Biztosíték – válaszolta Bella komoran. – Szóval Carlisle, ugye csak egy vizsgálat az egész. Akkor nem baj, hogyha Jacob is jelen van.
-         Ami azt illeti, annyira nem örülnék neki, hogyha túlzsúfolt lenne a vizsgáló – mondta Carlisle nyugodtan.
-         Nem is lesz túlzsúfolt. Csak te, én és Jake. Három ember nem olyan sok, igaz? – kérdezte mélyen fogadott apja szemeibe nézve.
-         Én szerettem volna inkább bemenni veled – morogta Edward.
-         Hogy gyorsabban eltávolítsátok belőlem azt a valamit, ahogy te nevezted a kisbabánkat? – kérdezte Bella dühösen. – Tényleg csak vizsgálatokat akart Carlisle végezni, vagy csak fogta volna magát, és akaratom ellenére elvégezte volna az abortuszt rajtam, veled karöltve?
-         Bella, én…
-         Nézz a szemembe, ha hozzád beszélek – csattant fel Bella. – Mondd a szemembe, hogy csak vizsgálatok, és én hiszek neked – emelte fel férje fejét.
-         Csak vizsgálatok – mondta határozottan Edward.
-         Jó, akkor Jake nyugodtan bejöhet – biccentett Bella. – Mehetünk, Jacob?
-         Persze – nyújtotta a kezét Jake azonnal Bella felé.
-         Nem bízol bennem? – kérdezett utánuk Edward.
-         Úgy rémlik, mintha már a szemembe hazudtál volna egyszer, méghozzá szemrebbenés nélkül – fordult vissza egy pillanatra Isabella. – Ő is bejön a vizsgálatokra velem – jelentette ki határozottan.
-         Jól van, menjünk, ha Bella így nyugodtabb, akkor találunk helyet Jacob számára is – nézett Carlisle jelentőségteljesen Edwardra.
Ez nem jelent semmi jót, megint csak. El fogják intézni, hogy Carlisle elvégezhesse a műtétet Bellán. Jake kevés ennyi vámpír akarata ellen. A következő pillanatban már a vizsgálóban voltunk, és Bella éppen felfeküdt az asztalra, hogy Carlisle megnézhesse a picit ultrahanggal. Ami persze hatástalan lesz, de ezt ők még nem tudják.
-         Eszedbe se jusson, Edward – fordult meg Jake hirtelen. Még én sem vettem észre külső szemlélőként, hogy Edward egy injekcióval közelít éppen Jacob felé. – Miért nem tartod tiszteletben Bella akaratát?
-         Nem tudja, hogy mit csinál. Nem gondolta át. Őszintén, Jake, szerinted belőlem születhet valami jó? – mutatott végig magán feldúltan. – Az az izé meg fogja ölni, ne most játszd a hősszerelmest, hanem segíts megmenteni őt.
-         Nem tudod, hogy mi van benne. Az a lény igaz, hogy egy rész belőled, de egy rész Bellából. Hogyha Bells az erőteljesebb, akkor egy gyermeket készülsz megölni. A sajátodat.
-         Inkább elvesztek egy valamit, és bizonytalanságban élek tovább, hogy mi lett volna, ha, semmint elveszítsem az életem értelmét – válaszolt Edward.
-         Szerinted, hogyha az akarata ellenére hagyod Carlisle-nak, hogy megműtse, és kivegye a magzatát, akkor összevissza fog puszilgatni hálából? – húzta fel a szemöldökét ezúttal Jake.
-         Nem, de akkor lesz esélyem, hogy valaha elnyerem a bocsánatát, és ahogy felépül a műtét után, azonnal átváltoztatom, hiszen mindig is ezt akarta – válaszolta Edward higgadtan.
-         Érdekes elmélet – mondta Jake gunyorosan. Majd a következő pillanatban összeesett.
-         Tudod ezt tartani? – kiabált le Edward.
-         Legfeljebb húsz percig – válaszolt Jasper. A fenébe, hogy hagyhatta ezt Alice, és Esme? Nekik tudniuk kellett volna, hogy ez nem helyes.
-         Esme, hozhatod a steril készletet – mondta Carlisle határozottan.
-         Mi? Ne, nem… - sikoltott Bella. Majd felpattant az asztalról és futni próbált, de Edward egy szempillantás alatt elkapta. – Eressz el – kapálózott kétségbeesetten.
-         Nem lesz semmi baj, kicsim. Nyugodj meg – csitította Edward.
-         Nem, nem akarom. Nem ölhetitek meg őt. Ő az én kisbabám – sírta el magát.
Majd Carlisle beadott neki valamit, amitől azonnal elaludt, vagy inkább elájult, nem tudtam pontosan megmondani, hogy melyik.
-         Css… nyugodj meg, Rose – szorította meg a kezem Nadine.
Észre sem vettem, hogy mikor kezdtem el sírni, de nem bírtam felfogni, hogy tényleg képesek ezt megtenni Bellával. Hogyan volt szívük így elárulni őt. Hiszen mégis csak a család tagja, és nálunk mindenki akarata számít, nem csak egyvalakié. Meg sem hallgatták rendesen. Még csak nem is szavaztak, pedig Alice és Esme egyáltalán nem volt biztos benne, hogy helyesen cselekszik. Még csak esélyt sem kapott rendesen.
-         Egész biztosak vagytok benne, hogy ez helyes? – kérdezte Esme idegesen. – Mi van, ha Bellának van igaza?
-         Anya, tudom, hogy mit csinálok – mondta Edward határozottan.
-         Mi lenne, ha megpróbálnám még megvizsgálni? Hátha mégis mi tévedünk? – ajánlotta Carlisle is.
-         Garantálod, hogy életben marad, ha még várunk, hogy mi sül ki a dologból? – kérdezte Edward komolyan.
-         Nem garantálok semmit, de te sem tudod biztosan, hogy nem Bellának van igaza – gondolkozott el Carlisle.
-         Apa, kérlek, ne vitatkozzunk. Egyszer már megmondtad, hogy nem hagyhatod meghalni őt, mert úgy döntöttem, hogy nem létezem tovább nélküle. Kérlek, tedd meg ezt értünk. Ki fogom engesztelni egyszer a bűneimért – fogta Edward kérlelőre.
-         Akkor menjetek ki – sóhajtott fel Carlisle. Mire Esme és Edward is villámgyorsan elhagyta a szobát. Carlisle pedig bemosakodott és beöltözött a beavatkozáshoz.
-         Azt hiszem, hogy ezt nem kell végignéznetek – fogta meg a kezünket Nathan.
A következő pillanatban pedig lent találtuk magunkat a nappaliban, ahol a többiek ültek, és meredtek maguk elé.
-         Biztos, hogy ez volt a helyes döntés? – kérdezte Esme egy párnát szorongatva.
-         Nem látom, hogy mi lett volna. Nem láttam a jövőjét a lénynek, ami Bella hasában volt.
-         Kicsi az esély, hogy Bella emberi teste túlélte volna a megpróbáltatást – szólt hozzá Jasper is.
-         Ez volt a helyes döntés – mondta Edward határozottan. Néhány pillanattal később pedig Carlisle jött lefelé a lépcsőn gondterhelt arccal.
-         Mi történt? – kérdezték azonnal a nappaliban lévők.
-         Bella jól van – mondta ki a legfontosabb szavakat. – Viszont a magzat túlságosan is beágyazódott a méhébe, így ha ki akartam venni a babát, okoznom kellett egy-két sérülést is a méhén. Úgyhogy mostantól kezdve csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem fog tudni teherbe esni.
-         Istenem – kapta a szája elé a kezeit Esme. – Ehhez nem volt jogunk – rázta a fejét, most már határozottan.
-         Mindig is vámpír akart lenni, pontosan tudta, hogy ezzel lemond az anyaságról is – vetette fel Edward.
-         Az még azelőtt volt, hogy kiderült, hogy lehet tőled kisbabája – szólt közbe Alice.
-         Jacob hová lett? – kérdezte Carlisle körbenézve a nappaliban.
-         Visszavittem a határig, onnan pedig már Sam intézett mindent. Sam szerint is el kellett távolítani a magzatot, úgyhogy nem lesz konfliktus belőle, hogy elaltattuk Jacobot – válaszolt Jasper.
-         Mikor fog Bella felébredni? – kérdezte Edward aggódva.
-         Néhány óra, ha akarsz, akkor felmehetsz hozzá – mondta Carlisle. Még be sem fejezte a mondanivalóját, Edward már fent is volt Bella mellett.
Edward elgyötört arccal nézte szerelme arcát, ami most nem mondta a nevét álmában, és el sem mosolyodott, mint ahogy régen. Pedig mennyit áradozott róla a bátyám, hogy Bella még álmában is rá gondol. Viszont az általában boldog, nyugodt arc, most keserű fintorba torzult. Majd lassacskán kinyitotta a szemeit.
-         Bella? Hogy érzed magad? – kérdezte Edward azonnal.
-         Mit csináltatok velem? – kérdezett vissza Bella.
-         Kicsim, csak a te érdekedben…
-         Mit csináltatok velem? Hol van Jacob? – kezdett el hisztérikussá válni.
-         Jacob már otthon van, de még biztosan nem ébredt fel. Jasper rendesen kiütötte.
-         Gratulálok hozzá. Ennyit ér a szabad akarat, amiről annyit áradoztatok – nyögött fel Bella.
-         Ki kellett vennünk belőled azt a valamit, hogy ne essen bajod. Bella, meg kell értened, hogy én csak miattad…
-         Miattam? – csattant fel Bella. – Mi történt itt valaha is miattam? Állítólag a saját érdekemben hagytál el, azután miattam házasodtunk össze, hogy el ne veszítsem a jó hírem, a lelkem miatt nem változtatsz át, és megint csak miattam kellett megölnötök a gyermekemet is, a gyermekünket? – kiabálta lélekszakadva. Majd teljes erejéből akkorát sózott Edward arcára, ami még egy vámpírnak is tiszteletére vált volna. A baj csak az volt, hogy az ütéssel együtt hallottam egy hatalmas reccsenést is. – A francba – lábadt könnybe Bella szeme.
-         Megnézhetem? – lépett be Carlisle óvatosan a vizsgálóba.
-         Ne gyere a közelembe – morgott rá Bella. – Bemegyek a kórházba, majd ott ellátnak – jelentette ki határozottan.
-         Sajnálom, Bella, de egyelőre nem kelhetsz fel. Bevérezhetsz, és az halálos is lehet a számodra. Kérlek, hadd lássalak el – lépett közelebb.
-         Mert ha nemet mondok, akkor beadsz valami altatót, és azt csináltok velem, amit akartok, amíg nem vagyok magamnál? – kérdezte dühösen.
-         Csak engedd meg, hogy megvizsgáljam, és többé nem érek hozzád – lépett még egy lépést felé Carlisle óvatosan. – Csak a te érdekedben.
-         Az én érdekemben? – üvöltött fel Bella. – Hogy ti mindig mindent csak az én érdekemben tesztek. Milyen megható – rúgta le magáról a takarót ingerülten. Majd megpróbált felállni, de abban a pillanatban el is terült volna a földön, ha Edward nem kapja el ösztönösen. – Vedd le rólam a kezed – sziszegte a fogai között.
-         Rendben – mondta Edward nyugodtan. Majd visszaültette az ágyra, és eltávolodott tőle, egészen a szoba sarkáig. – Szükséged van valamire? Bármire, amit elfogadsz tőlem?
-         Egy ügyvéd jól jönne – fordult egy pillanatra felé Bella.
-         Minek neked ügyvéd? Ugye nem? – kerekedtek ki Carlisle szemei.
-         El akarok válni – jelentette ki ellentmondást nem tűrve.
-         Bella, kérlek…
-         Egy ügyvédre van szükségem. Te kérdezted. Tőled már soha semmi nem kell többé, csak néhány aláírás, hogy újra Isabella Marie Swan lehessek – csattant újra Bella hangja.
-         Beszéljük ezt meg – fogta Edward könyörgőre.
-         Én is kértem, hogy beszéljük meg a kisbabánk ügyét, de mintha téged sem érdekelt volna – vágta rá Bella. Mire Carlisle felszisszent, ahogy a többiek is a földszinten. Edward pedig megadóan lehajtotta a fejét.
-         Rendben, ahogy akarod. Azonnal telefonálok – indult ki a szobából Edward.
-         Nézd, kedvesem – lépett még közelebb Carlisle.
-         Nézd meg a kezem, ha annyira akarod, lásd el, és tűnj innen – fordult most fogadott apja felé. – Mikorra leszek szállítható állapotban?
-         Talán holnapra – válaszolt Carlisle készségesen.
-         Jó, akkor felhívom apámat, hogy holnap este jöjjön értem – bólintott rá.
-         Biztos, hogy ezt akarod? – kérdezte Carlisle szomorúan.
-         Nem, még ma el akarnék menni innen szívem szerint, de nem tehetem. Hacsak nem szolgáltatsz egy mentőt a számomra, ami hazavisz. Vagy nem viszel haza te magad – nézett rá Bella kérdőn.
-         Szívesebben tartanálak ma még megfigyelés alatt – válaszolta óvatosan.
-         Akkor holnap – biccentett Bella.
-         Nem tört el, csak megrepedt – állapította meg Carlisle. – Teszek rá egy kötést, és ha gondolod, adok egy fájdalomcsillapítót is.
-         Kösz, de mostantól inkább távol tartanám magam a kezeléseidtől – nézett rá Bella szúrós szemekkel. – A kötést elfogadom, de más nem kell.
-         Rendben, nem erőltetem – hajtotta le a fejét Carlisle.
-         Mást ne erőltettél volna néhány órája, akkor még egy család lennénk – fordult el tőle Bella. A könnyei pedig megint kicsordultak.
-         Te mindig a család része leszel – mondta lágyan.
-         Sosem voltam igazán a család része, mivel engem meg sem hallgattatok. Nem érdekelt senkit, hogy én mit akarok. Szerinted ez normális egy családon belül? – nézett rá Bella kisírt szemekkel. – Megölted őt – tette az ép kezét a hasára. – Egy életet vettél el. Te, aki mindig is azt mondtad, hogy nincs fontosabb, mint az élet, megölted a saját unokádat. Hogy nézett ki? Rendellenes volt a magzat, amit kitéptél belőlem?
-         Nem, kicsit nagyobb volt, mint az átlag, de nem volt rendellenes – suttogta halkan.
-         Az unokád volt, a gyermekem volt. A család tagja volt, de ti, akik annyira családcentrikusak vagytok egyöntetűen a megölése mellett voksoltatok, ellenem – köpte a szavakat Bella.
Ilyen gyűlölettel még soha senkivel sem hallottam beszélni. Teljesen kifordult önmagából. Bár nem tudtam hibáztatni érte. Azt hiszem, hogy én sem viselkedtem volna másként, hogyha ezt teszik velem merültem a gondolataimba. Majd hirtelen megint Nathan kiindulópontján találtam magam.

-         Hamarosan reggel van, itt volt az ideje, hogy visszahozzalak – mondta Nathan halkan. – Este újra eljövök értetek. Addig is – tette a kezét egy pillanatra a homlokomra.
-         Mi történt? Nem emlékszem – ráztam meg a fejem.
-         Ha legközelebb megérintelek, akkor visszatérnek az emlékeid – mosolyodott el Nathan. – Szeretném, ha szép napod lenne – fűzte még hozzá.
-         Köszönöm, azt hiszem – ráncoltam össze a szemöldököm.
-         Nincs mit, az összkép lesz a lényeg – biccentett Nathan.
-         Gyere, visszateszlek a testedbe – húzott maga után Nadine.
-         Rendben – válaszoltam kábán.
Furcsa, hogy egész éjszaka figyeltem egy lehetséges jövőképet, és most mégsem emlékszem semmire az egészből, de biztosan az én érdekemben tette ezt Nathan. Legalábbis nagyon remélem.  


11 megjegyzés:

  1. Huh... Hát, ez... felháborító! Esme hogy engedhette? Lehet hogy Rosalie zeretne legjobban gyereket, de Esme csak azért mert "beéri a fogadott gyerkeivel" Hát ez elég durva. hogy lehet ilyen szemét Edward? És Alice hogy engedhette?? elvileg Bella legjobb barátnője. Teljesen megértem Bellát. Azért kiváncsi vagyok mit fog mondani Charlienak, hogy mért vált el Edwardtól. várom a folytatást... Asszem... már csak arra vagyok kiváncsi (a folytatással kapcsolatban) hpgy a következő fejezet Emmett/Rosalie lesz, vagy Nathanos? Azért Bella elég könnyen rá tudta venni Jacobot, hogy segítsen neki. Azért Jasper is... na jó, őneki nincs sok szerepe, róla nem mondhatok véleményt ilyen téren... Meg ez a szabad akarat dolog is... Bellának teljes mértékben igaza van. Megértem. Azért komolyan, megvárhatták volna, hogy hogyan alakul a baba, megbeszélhették volna. (gondolom nem változott volna semmi, de ez részletkérdés, hisz bármi megtörténhet) És mi lett ezzel, a "Jacob elviszi Bellát La Pushba" dologgal? Nagyon várom a folytatást...

    VálaszTörlés
  2. Huuuuuuuuuu!!!!!!!!!! Hat.. ez... Biztos hogy ez igazi?? Marmint hogy ez tortenik Culleneknel??? Ha igen, akkor nagyon-nagyon rossz!! Szegeny Bella. Szegeny Carlisle. Szegeny Jacob. Edwardot meg mar nem is sajnalom, elvegre Bellanak igaza van, sosincs az amit o akar. De mennyivel jobb ez Rosalie-val. Ugye nem fog igy maradni???? Bella most komolyan el akar valni?? Ilyet..ez... teljesen kiutottel. De nagyon-nagyon jo volt!!! Imadtam minden sorat, mint mindig. Tenyleg nem volt vidam, kepzelem is hogy Rosalie hogy reagalt volna ha Nathan nem veszi el az emlekeit. De ez felelmetes...Nem is tudok valami ertelmeset mondani, csak azt mint mindig: Nagyon varom a kovit!!!

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Egyszerűen teljesen kivagyok a könnyeim csak úgy folynak olyan nyomasztó és szomorú lett ez hogy a szívem teljesen összeszorult.Bella dühe érthető és az is hogy elválik Edwardtól egyszerűen hihetetlen az hogy Rose megmenthetett volna mindent a bevésődést a boldogságot mindent nem hiszem el komolyan mondom ez hihetetlen és miért nem segítettek Bellának Alice?Esme?És a férje vagyis majd a volt férje Edward??Ez a düh a szomorúság minden érzés kavarok bennem ami Bellában is..
    Ez hihetetlen képtelenség..
    Melinda

    VálaszTörlés
  4. Szia
    Ez szörnyű. Nincs ott Rose és fél nap leforgása alatt összeomlik nem egy élet hanem több. ez tényleg durva de ha Bella szemszögét nézzük igaza volt mindenben- ha egy család akkor mindenki véleményét figyelembe kellett volna venni. Rose és hogy bízott Jakeben hátha neki sikerül, de Jasperrel nem számoltak. Ez képes megölni mindent. Hát ezek után kíváncsi leszek a többire.
    puszi

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Istenkém.. Most az egyik szemem csordultig van könnyekkel, a másik meg sírva nevet... :)Húh... hát, nem tudok mit mondani.. Le kell nyugodnom, hogy normális szavakat tudjak ide írni Neked:)
    Szóval... Fantasztikus lett, amit alkottál nekünk:) Teljesen olyan volt, mintha itt, a szemem előtt peregnének a képek.. Egyszerűen teljes extázisba vagyok...!
    Büntetni kéne, aki ilyen tehetséges, mégpedig jó sok kommival, elismeréssel meg miegymással:) Sajnos vagy nem, de tőlem csak szép szavakat kaphatsz.. Remélem azért ez is elég:)
    Nem tudom honnan jött az ötlet, de irigyellek érte:) Fantasztikus, csodás mesés! -de mintha ezt már írtam volna:P
    Oké, csak ismétlem önmagam:) Úgyhogy csak így tovább! Szívszaggató egy történet lett... Alig várom, hogy mi lesz azokon a tárgyalásokon:)Jaj, alig várom!

    OneGirl

    VálaszTörlés
  6. Szia
    Gina vagyok ez egyszerűen fantasztikus volt.
    Igaz még nem tértem teljesen magamhoz, még most is a hatása alatt álok megrendítő soraidnak. Ahogy olvastam a történetet itt ott el is akadt a lélegzetem. Annyira jól leírtad az eseményeket, hogy most hirtelen nem is tudok mit mondani. Pedig már előző fejezetnél számítottam erre a lehetőségre, Mint ahogy azt le is írtam a komiba,
    ennek ellenére mégis mellbe vágott a valóság.
    Remekül leírtad a Cullen család aggodalmát amivel részben igazoltad a döntésüket, majd végzetes és jóvátehetetlen tettüket. Fantasztikus volt Edward aggodalma, döbbenete majd pedig a fájdalma. Szinte látom magam előtt leperegni arcának vonásait. Még a fülemmel is hallom ahogy a kövön koppan Edward álla, amikor végre nagy nehezen leesik neki, hogy mit is akar Bella.
    A felismerés, hogy talán így is elveszítheti őt örökre visszavonhatatlanul kiült az arcár. Nála jobban talán csak Carlisle szenvedett döntése miatt. Hisz elveszítette Bellát és az unokáját, de lehet, hogy még a fiát is. Most, hogy össze van törve lelkileg, hisz saját maga elveivel szemben tudatosan ölt, és itt nem az orvosi etikettre gondolok. Na és persze nem is akárkit, mondhatni a saját vérét képletesen. Ez már maga a csőd, a tökéletes összeomlás. Ráadásul Bella akarata ellenére úgy, hogy maradandó kárósodást okozott a lánynak.
    A nagy kérdés az Vajon Képes lesz e szembesülni a fia boldogtalanságával az örökkévalóságig, és a saját lelkiismeretével, aki ráadásul tönkre tette a családját is, mert ezután már semmi nem lesz a régi. Visszavonhatatlanul megváltozik minden.
    Bella kemény szavai igazi tőrként hasítottak a szívébe.
    Bella karaktere is nagyon jó volt remekül lehetett vele azonosulni. Nem is tudom eldönteni melyik volt jobban átérezhetőbb. A fájdalma, elvesztett gyermeke miatt, vagy a tehetetlen dühe.
    Kíváncsian várom a folytatást puszi Gina

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    Te jó ég! Aztarohadtbüdös********.
    Szóval, azt hiszem visszatérek a normális hangnemre, szavakra és igyekszem megfogalmazni azt, amit érzek. Nem is tudom, hogy mit gondoltam, amikor valahol tudtam, hogy ezt Nessie jól meg fogja szívni. Persze éreztem, hogy itt lesz még valami, de így olvasva teljesen más. Ahogy átéreztem ezt az egészet, és szinte a hideg is kirázott arról, hogy milyen döntéseket hoztak meg Bella nélkül, ahogy attól is, amit a Cullenek tettek.
    Egyetértek Bella dühével, teljesen érthető, hogy miért nem engedett utána maga közelébe senkit sem. Én sem tettem volna a helyében. HIszen hátbatámadták azok, akikben megbízott, akikre még az életét is rábízta volna. Szörnyen fájhat neki ez az egész, mert tényleg szörnyű. Viszont a megfogalmazás nagyon tetszett, ahogy Nathan kis trükke is, hogy elfeledtette Rosieval azt, ami történt.
    Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy miként tovább! Gratulálok, és várom a folytatást!

    Puszi: Nocy :)

    VálaszTörlés
  8. SZIA!
    NAGYON JÓ A FEJEZET!
    NEM ÉRTEM AZ ÖSSZEFÜGGÉST ROSALIE ÉS CULLENEK EZEN DOLGAI KÖZÖTT, MERT EZT MEGTEHETTÉK VOLNA AZ EREDETI MŰBEN IS. SZÁMOMRA EZ A FEJEZET SÁNTIT EGY KICSIT.
    BÁR IGAZ LEHET EGY ALTERNATÍVA, DE...
    NA MINDEGY VÁROM A FOLYTATÁST, KÍVÁNCSI VAGYOK, MIT AKARSZ KIHOZNI BELŐLE.
    ÜDV:ILA

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    A fejezet fantasztikus lett, nagyon furcsa belegondolni, hogy Rosalie nélkül mi minden történhetett volna! Nagyon várom a folytatást, és remélem a következő részben is az új alternatíva lesz! Puszi!

    VálaszTörlés
  10. Szia Aileen!
    Örülök, hogy tetszett :D Én úgy gondoltam ezt a helyzetet, hogy mivel nincs Rose, aki megvédje Bella és a baba érdekeit, így nincs aki elindítaná a láncreakciót, hogy elgondolkodjanak igazán a helyzeten. Mert Rose Bella mellé állt, így egyértelműen Emmett is ezt tette, ezután már Esmét könnyű volt meggyőzni, Carlisle nem száll szembe a Esmével. Alice is inkább velük van akkor már, Jasper pedig természetesen Alice mellett, így Edwardot Rose miatt leszavazták. Jacob elviszi Bellát dolog azért tört meg, meg Jake-t elaltatták. Bella akart hinni Carlisle-nak, azért engedte magát megvizsgálni. A következő fejezetben lesz Emmett/Rose is és Nathan is. Vegyes feji lesz, hogy mindkét szálon fusson a sztori.
    Puszi

    Szia Musafan!
    Nagyon örülök, hogy tetszett :D Igen, Nathan a lehetséges valóságokat mutatja, nem hazudik. Ez is egy alternatíva a sok közül, ami megtörténhet. A történet végében még én sem vagyok biztos, de majd kialakul :D
    Puszi

    Szia Melinda!
    Köszönöm szépen. Megríkatni azért nem akartam az embereket, de nagyon örülök, hogy átérzitek az érzelmeket, amik kavarognak a történetben, hiszen ez lenne a lényeg :D
    Puszi

    Szia Titti!
    Örülök, hogy tetszett :D Igyekszem a folytival. Fog még bonyolódni a cselekmény bőven.
    Puszi

    Szia OneGirl!
    Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy tetszett :D Igyekszem a folytival. Az érzelmek fognak még jócskán tovább is fokozódni, úgyhogy még koránt sincs vége ennek az alternatívának.
    Puszi

    Szia Gina!
    Hűha, ez igazán gyönyörű kritika volt. Pontosan összefoglaltad benne azt, amit a fejezettel át szerettem volna adni, és ez olyan jó érzés. Ezek szerint a fejezetem pontosan úgy sikerült, ahogy szerettem volna :D
    Puszi

    Szia Nocy!
    Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy azért tetszett a fejezet, a szomorúsága ellenére is :D Nagyon igyekszem majd a folytit is mélyen átérezhetőre írni. Még messze a vége az események láncolatának.
    Puszi

    Szia Ila!
    Örülök, hogy tetszett a fejezet. Én úgy értékeltem az eredeti könyv alapján a helyzetet, hogy Carlisle már beleegyezett a „mentsük meg Bellát” projektbe, és Bella csak azért tudta megmenteni Nessie-t, mert Rose mellé állt. Ugyanis azzal, hogy Rosalie Bellát támogatta, elindított egy láncreakciót a családban. Rosalie miatt Emmett is Bella mellé állt, ekkor már Esme is vacilálni kezdett, és így Carlisle sem volt már biztos benne, hogy tegyen. Ezzel már meg is volt a többség, az eredeti történetben, így Bellát békén hagyták. Ráadásul Rosalie egyértelműen folyamatosan anyatigrisként őrizte Bellát. Rose-t pedig valószínűleg nem lehetett volna leszerelni csak úgy, mint Jake-t, hiszen egy vámpírt mégis csak nehezebb elaltatni. Szóval, én így láttam a helyzetet. Nekem logikus, de más ember logikájával lehet, hogy sántít.
    Puszi

    Szia!
    Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy tetszett a fejezet. A következő fejezet vegyes lesz :D
    Puszi

    VálaszTörlés
  11. Szia!

    Nos,engem is szíven ütött ez a fejezet és komolyan el is gondolkodtatott. Nem tudom,hogy mennyire tudsz angolul,én mondjuk egyáltalán nem;de érdemes lenne megkérdezni az írónőt,hogy az ő véleménye mi erről a témáról.
    Az okfejtésed akár helytálló is lehetne;de ha így van,akkor Cullen-ék Carlisle-al az élen nem azok,akiknek hittük őket. Akarok hinni,a szabad akaratban és a családjuk erejében. Ha ez itt tényleg megtörténhetett volna,akkor ez nem egy család,hanem egy diktatúra Edward módra. Carlisle-t meg lazán fel lehet jelenteni és valószínűleg repülne a kamarából mert ezt orvosilag nem teheti meg. Az már mellékes,hogy emberileg is erősen sántít ismerve a jellemét.

    VálaszTörlés